1-SAÇLAR EKİMDEN SONRA DÖKÜLÜR MÜ VE DÜKÜLÜRSE NE ZAMAN TEKRAR ÇIKMAYA BAŞLAR ?

Cevap: Canlı saç kökleri ekildikten 15 gün sonra üstten kırılarak dökülür. Bu dökülmede kökler zarar görmez  içeride kalır. Dökülme 2. Aya kadar sürebilir, daha sonra 3. Aydan itibaren kökler çıkmaya ve uzamaya başlar, bu çıkma ve uzama süreci 6. Aydan 12. Aya kadar devam etmektedir.

2-SAÇ EKİMİNDE SAÇLARIN UZUNLUĞU NE KADAR OLMALIDIR ?

Cevap: Saç ekiminden önce saçlarınız köklerin rahat alınabilmesi için bir numaraya kısaltılması gerekmektedir. Bunun nedeni ise ense bölgesinden doku alımı sırasında kullandığımız punch dediğimiz aletlerin çaplarının 0,7 yada 0,8 milimetre olmasıdır. Bu uçların cildin içinden saç kökü çıkarabilmesi için ense saçlarınızı bir cm kısalığında kesmek zorundayız.

3-KÖK ALINAN BÖLGELERDEN TEKRAR SAÇ ÇIKIP UZARMI ?

Cevap: Saç alınan yerlerden tekrar saç çıkıp uzamaz. Bunun sebebi ise oradan saçın dokusuyla ve köküyle birlikte çıkartılmasıdır. Bu yüzden ense kısmının verimliliği ve alım yapan kişinin doğru oranda ve dağılımda alım yapması çok mühimdir. Daha sonra alınmayan saçlar orada uzar ve alım yapılan alanı kapatır, yara ve iz kalmaz.

4- SAÇ EKİMİ SONRASI NEKADAR BİR DOĞAL GÖRÜNÜM ORTAYA ÇIKIYOR?

Cevap: Burada en önemli şey kişiye doğru bir alın çizgisi belirlemek ve doğru açı ve kalınlıkta kanal açabilmektir. Şayet kişiye doğru bir alın çizgisi belirlenmez ve doğru yönlerde kanal açılmaz ise gerçekleştirilen ekim işlemi doğallıktan uzak olur ve kişiyi rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkar. Ekimi yapan kişi bu konuda iyi ve uzmansa yukarıda bahsettiğimiz şartlara uygun bir işlem gerçekleştirdiyse ekim sonrası görüntünüz gayet doğal olacaktır.

5-SAÇLARIM UZARMI / UZATABİLİRMİYİM?

Cevap: Ekim yapılan saçlarınız da mevcut saçlarınız gibi uzar. Ekilen  saçlarınızı çıkma evresini tamamladıktan sonra istediğiniz kadar uzatabilir, boyatabilir, bakım yaptırabilirsiniz. Ama bunun için sizden 1 yıl beklemenizi istiyoruz. Daha sonra saçınıza her şeyi yapmakta özgürsünüz.

6-AMELİYATLAR KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Cevap: Ameliyatlar ortalama 6 ile 8 saat arası, ekilecek greft sayısına göre değişiyor.

7-ORTALAMA ÜCRET NE KADARDIR?

Cevap:Fiyat aralığı saç açıklığına göre değişmektedir. Verilen fiyatlarımıza ekim sonrası hastanın kullanacağı ilaçlar, şampuan, losyon ve 2 seans PRP de dahildir.

8-NE GİBİ DURUMLARDA SAÇ EKİMİ YAPILMAZ?

Cevap: Ekim yaptıracak kişinin ense bölgesindeki saçları yetersizse ve kişinin kronik bir rahatsızlığı varsa (kalp, yüksek tansiyon, şeker, CA vb.), kişinin kullanılacak anestezik ilaçlara karşı alerjisi varsa, cildinde tedavi edilemeyecek bir rahatsızlık varsa ekim yapılamaz. Ekim yaptıracak kişiye ön muayenede bu rahatsızlıklarının olup olmadığı sorulur ve hastadan da bu konu hakkında bilgi vermesi istenir.

9- İZ KALIRMI VE NEKADAR SÜREDE İYİLEŞİR?

Cevap: Günümüzde ekimlerimizi FUE tekniğiyle yaptığımız için, kökler donör alanından tek tek alındığından alım yapılan bölgede iz kalmaz. Birkaç gün içerisinde  alım yapılan bölge iyileşir. Ekim yapılan alanda da açılan kanallar greft kalınlığında ve büyüklüğünde olduğu için herhangi bir iz kalmaz. Kişinin gündelik hayatını etkileyen bir durum ortaya çıkmaz.

10- KAÇ YAŞINDAN İTİBAREN SAÇ EKİMİ YAPILABİLİR?

Cevap: Sağlık sorunu olmadığı takdirde 20 yaşından 70 yaşına kadar herkes saç ekimi yaptırabilir.

11-EKİM SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Cevap: Ekim sonrası ilk 72 saat çok önemlidir. Ekim yapılan alan ekimden sonra uzmanın vereceği güne kadar katiyetle yıkanmamalı ve dokunulmamalıdır. Ekimden sonra ilk 3 gün 45 derece açıyla sırt üstü yatmanız gerekir. Ekimin ilk haftası ağır işler,stres, cinsel ilişki ve alkolden uzak durulmalıdır. Ayrıca ekim yapılan alanı bir yere vurmamak ve sürtmemek için de dikkat edilmelidir. İlk yıkama yapıldıktan sonra hasta 15 gün süre ile hassas dokunuşlarla kendisine anlatıldığı gibi yıkama yaparak o bölgenin kabuklardan arınmasını sağlar. Ayrıca 2 ay boyunca hamam, sauna ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Yine ilk 2 ay aşırı güneşten uzak durulmalı ve denize girilmemelidir. Yağmur ve tozdan da uzak durulmalıdır. İlk 6 ay ekim yapılan yerin kesimi makine ile değil makas ile yapılmalıdır. Saçlar tamamen çıkmadan da saç boyası kullanılmamalıdır.

12-SAÇ YÖNLERİ NASIL AYARLANIYOR?

Cevap: Saç yönleri köklerin koyulacağı yerler açılırken belirlenir. Sizin saç yönünüze uygun olarak açılan kanallar sayesinde saçınız çıktıktan sonra saçınızı rahatlıkla istediğiniz yöne tarayabilirsiniz. Burada  kanal açan kişinin profesyonel olması çok mühimdir. Yanlış açılan kanallar yüzünden saçlarınız dik yada her biri farklı yönlerde çıkabilir.

13- MEVCUT SAÇLAR DÖKÜLÜRMÜ?

Cevap: Alım yapılan bölgedeki mevcut saçlarınız, orada iyileşme safhasında kanlanma artacağından daha güçlü bir şekilde uzayacaktır. Ayrıca ekim yapılan yerde de kendi saçlarınız mevcutsa o saçlara zarar vermeden kanal açıldığı müddetçe mevcut saçlarınızda ekimden kaynaklanan bir dökülme gerçekleşmez. İyileşme sürecinde orada da kanlanma artacağından oradaki saçlarda da beslenme olacaktır. Fakat ileriki zamanda genetik olarak dökülmeye yatkınsanız ekim olmayan alandaki mevcut saçlarınızı kaybetme olasılığınız vardır. Bu ensedeki saçlar için geçerli değildir.

14- EKİLEN SAÇLAR ZAMANLA DÖKÜLÜRMÜ?

Cevap: Ekilen saçlar zamanla dökülmez. Nedeni de erkeklerde ense bölgesindeki saçlar genetik olarak dökülmemeye kodlanmıştır. Bu sebeple ekilen saçlar sizde ömür boyu kalır.

15-EKİM SONRASI AĞRI SIZI OLUYORMU?

Cevap: FUE tekniği ile yapılan ekimlerde ekim sonrası ağrı ve sızı olmamaktadır. Ekim yapılan yerin üstüne rahatlıkla yatabilir,ensenizde herhangi bir gerginlik uyuşukluk ve ağrı hissetmezsiniz.

16- GREFT NEDİR? BİR SEANSDA KAÇ GERFT EKİLEBİLİR?

Cevap: Greft enseden alınan köklü doku parçasına denir. Her bir greftde 1 , 2 yada 3 lü saç kökleri bulunmaktadır. Ekilecek greft sayısı kişiden kişiye değişir, fakat doğru ve sağlıklı olanı maksimum 3500 ile 4500 arası greft  almaktır.Buda yaklaşık 10000 ile 13000 arasında saç teline eş değerdir. Daha fazlasını almaya çalışmak ense bölgesinde geri dönüşü olmayan travmalara yol açabilir.